Druk

(Filmanmeldelsen af “Druk” indeholder reklamelink)

Den danske film “Druk” har de seneste måneder gået sin sejrsgang gennem en prisregn, der sjældent er set for danske film. Det kulminerede med en Oscarstatuette i nat til instruktør Thomas Vinterberg for “Bedste udenlandske film” samt en nominering i kategorien “Bedste instruktør”, hvilket aldrig før er sket for en dansk instruktør.

Som filmelsker og dansker gør det mig stolt, og jeg græd sammen med Thomas i nat. Wauw.

“Druk” tager udgangspunkt i fire gymnasielærere, spillet af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe, der finder på at lave et eksperiment ud fra tankerne af en norsk filosof, der mener, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

De vil dagligt indtage alkohol, så de rammer en promille på 0,5, mens de stadig passer deres arbejde og familieliv ved siden af. Og i starten er alt godt, mere levende, og alle bliver mere fri og glade. Men at indtage alkohol hver dag er ikke uden konsekvenser.

Filmen spiller på hele følelsesregistret, og det elsker jeg, når en film gør. Derfor giver jeg den også fuldt hus på stjernerne. Men filmen deler også vandene. Enten elsker man den eller også finder man den mega kedelig og slukker før slutningen.

Jeg håber dog, du vil give dig til at se den, hvis du ikke allerede har gjort det. Både fordi du ikke bør snyde dig for en filmoplevelse af de usædvanlige men også for at se, hvad alle filmanmelder falder i svime over og ikke mindst, hvorfor den har modtaget så mange priser.

Thomas Vinterberg kalder selv filmen for en slags hyldest til druk og livet selv. Man skal ikke forvente en løftet pegefinger, men derimod et nuanceret billede på alkoholkulturen i Danmark.

“Druk” er netop nu på tilbud til 69,- kroner på CDON.com – tilbuddet udløber den 6. maj.

Jeg giver den

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.